Uránia Medical Center » Munkatársaink » Dr. Bálint Koppány

Dr. Bálint Koppány

szülész-nőgyógyász szakorvos

Egyetemi tanulmányaimat 2004-ben végeztem a Semmelweis Egyetemen Budapesten, ezt követően 2006-tól dolgozom szülész-nőgyógyászként. A munkavégzésem során, hamar kialakult bennem az a szemlélet, hogy a páciensek problémáit csak a teljes emberi test viszonylatában lehet megfelelően gyógyítani, amelybe a testi betegségek, állapotok kezelése mellett, a psziché megfelelő támogatása is bele tartozik. Szülészet-nőgyógyászati tevékenységem során arra törekszem, hogy mindig a korszerű, evidencia alapú gyógyításnak, a legújabb nemzetközi és hazai ajánlásoknak megfelelően dolgozzak. Kollégáim, munkatársaim és a családom, a rólam visszajelzett személyiség jegyeim közül, a legapróbb részletekbe menő precizitást tartják a legjellemzőbbnek.

A nőgyógyászati szakterületen az általános nőgyógyászati szűrővizsgálatokon és kezeléseken túl, amely magába foglalja a műtéti tevékenyéget is, elsősorban habituális (visszatérő) vetélés kivizsgálásával, kismedencei betegségek kiterjesztett diagnosztikájával, gyógyításával foglalkozom. Ezen vizsgálatok részét képezik a 3D nőgyógyászati ultrahang, virtuális méhtükrözés (virtuális HSC) is, amelyek nélkül a meddőségi kivizsgálás manapság már elképzelhetetlen. IOTA és ISUOG nemzetközi licencek birtokában számos esetben adok másodszakvéleményt szakorvos kollégák számára, amellyel egyes kismedencei elváltozások (endometriosis, petefészek-elváltozások, daganatok, méhfejlődési rendellenességek) műtéti megoldásának tervezéséhez adok segítséget.

Szülészeti munkám során nagy tapasztalatot szereztem magas kockázatú várandósok gondozásában, 2007. óta a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ (Honvédkórház) perinatális intenzív centrummal (PIC) is rendelkező osztályán dolgozom. Érdeklődési területeim közé tartozik, a nagy kockázatú (egypetéjű) iker terhességek, veszélyeztett idős, először szülők, IVF-kezelések utáni terhességek, előzményben terhességi magasvérnyomással, terhességi toxaemiával, HELLP-szindrómával szövődött terhességek és diabeteses (cukorbetegséggel szövődött) terhességek gondozása.

2015. óta FMF-licencvizsgával rendelkező ultrahang-specialistaként is dolgozom, amely során a méhen belüli magzati betegségek vizsgálatával, magzati genetikai szűrésekkel, prenatális (szülés előtti, várandósság alatti) magzati diagnosztikával foglalkozom.

Jelenleg a második szakvizsgámat csinálom klinikai genetika szakterületen, amellyel a prenatális diagnosztikában eddig szerzett jártasságomat szeretném tovább fejleszteni, hogy ezzel is segítsem pácienseim gyógyulását.

Specializáció

  • meddőségi vizsgálatok
  • magas kockázatú várandósság gondozása
  • 3D nőgyógyászati ultrahangvizsgálat
  • magzati genetikai ultrahangvizsgálat
  • visszatérő vetélés
  • kismedencei betegségek kiterjesztett diagnosztikája

Tanulmányok

  • Semmelweis Egyetem