A babamasszázs pozitív hatásai

Uránia Medical Center » Hírek » A babamasszázs pozitív hatásai

A babamasszázsnak számos pozitív hatása van, amelyek mind a baba, mind a szülő számára előnyösek lehetnek. Cikkünkben erről olvashatsz, kattints!

Elsősorban a babáknak nyújt előnyöket a masszázs. Segíthet a babának a testsúlygyarapodásban, javíthatja az izomtónusát és segíthet a mozgáskészség fejlődésében. Sőt megkönnyítheti a babának a bélmozgásokat is, ami a székrekedésben és az emésztési problémák megszüntetésében lehet hasznos. A masszázs javíthatja a baba alvás minőségét is, így a szülők is többet pihenhetnek.

A masszázs javíthatja a kötődést is a szülő és a baba között. A masszázs segíthet a szülőnek megérteni a baba jelzéseit és reakcióit, ami segíthet a kommunikációban. A masszázs javíthatja a szülő önbizalmát is, mivel segíthet a szülőnek jobban érezni magát a szülői szerepben.

A babamasszázs megfelelő végzéséhez érdemes egy képzett masszőrrel megismerkedni, aki segíthet a helyes technikák elsajátításában. Emellett, a masszázst a baba állapotától függően kell alkalmazni, és mindig figyelembe kell venni a baba jelzéseit.

Összességében, a babamasszázs pozitív hatásai közé tartozik az izomtónus és mozgáskészség fejlődése, javuló alvás minőség, segítség a bélmozgásokban, javuló kötődés a szülő és a baba között, valamint javuló önbizalom a szülő számára.

Hamarosan babamasszázs is elérhető rendelőnkben. Ha bővebb információra van szükséged, keress minket elérhetőségeinken, e-mailben, vagy telefonon.

Hasznos volt? Ossza meg másokkal is!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Nyomtatás