Uránia Medical Center » Munkatársaink » Dr. Sikovanyecz János

Dr. Sikovanyecz János

szülész-nőgyógyász szakorvos

1994-ben végeztem orvostudományi tanulmányaimat az egykori Szent-Györgyi Albert Orvostudományi Egyetem Általános orvostudományi Karán. Tanulmányaim befejeztével a Szegedi Egyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikáján kezdtem dolgozni, mint klinikai orvos.

1999-ben tettem sikeres szakvizsgát szülészet-nőgyógyászat témakörből. Ezt követően folytattam munkámat a klinikán, mint klinikai szakorvos, majd 2001-től kezdve, mint egyetemi tanársegéd. 2004-ben Ph.D. tudományos fokozatot szereztem. Adjunktusi kinevezésem óta (2007) a Női Klinika Ultrahang Ambulanciáját irányítom.

Szakorvos jelöltként az érdeklődésem az ultrahang diagnosztika irányába terelődött, ezen belül is elsősorban a prenatalis ultrahang diagnosztika érdekelt. Évente több mint 5000 ultrahang vizsgálatot végeztem, ennek köszönhetően viszonylag rövid idő alatt a magyar Szülész-Nőgyógyász Ultrahang Társaság legmagasabb szintű ultrahangos képesítését szereztem meg.

2009-ben sikeres elméleti és gyakorlati vizsgát tettem Fetal Medicine Foundation által akkreditált ultrahangos képzésen.

Magánpacientúrám építését a szakorvosi vizsga letétele után 2 évvel, 2002-ben kezdtem. Magánorvosi tevékenységem során lehetőség van az általános szülészeti és nőgyógyászati vizsgálatok elvégzésére. A klinikai háttérnek köszönhetően nőgyógyászati és szülészeti műtéteket és terhesgondozást is végzek.

2016-ban habilitáltam, majd 2018-ban egyetemi docensi kinevezést kaptam. A habilitációm évétől kezdve, 2 éven keresztül a Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika Terhespathológiai osztályát is vezettem.
Jelenleg magánorvosként dolgozom a Bérkert Klinikán és az Uránia Medical Centerben.

Specializáció

  • nőgyógyászati ultrahang diagnosztika

Tanulmányok

  • 2017 Szülészeti-nőgyógyászati ultrahang diagnosztika
  • 1999 Szülészet-nőgyógyászat szakvizsga
  • 1994 Szent-Györgyi Albert Orvostudományi Egyetem