Uránia Medical Center » Munkatársaink » Dr. Dóka Júlia

Dr. Dóka Júlia

szülész-nőgyógyász szakorvos

A Semmelweis Egyetemen szereztem általános orvosi diplomát 2016-ban. A szülészet – nőgyógyászat iránt már a tanulmányaim kezdetétől érdeklődtem, és – ugyan sokszor megpróbáltak lebeszélni róla – az évek során biztossá vált, hogy ezt ez utat választom. 

Két dolgot szeretek legjobban a munkámban: az adrenalint, ami eláraszt, ha hirtelen kell döntéseket hozni; valamint azt, amikor nyugodt környezetben van idő beszélgetni a hozzám fordulókkal, megismerhetem a problémáikat, az örömeiket, az életük egy kis részét. 

Fontosnak tartom, hogy a nők tisztában legyenek a testük működésével, természetes folyamatokkal, esetleges betegségekkel. Az empátia talán elcsépeltnek hangzik, de nem lehet elégszer hangsúlyozni: ha sikerül a páciens szemszögéből látni a problémát, hatékonyabbá válik a kommunikáció, sikeresebbé a kezelés és mindenekelőtt a megelőzés. Épp ezért páciensemmel törekszem partneri viszony kialakítására.

Szívesen segítek az alábbiakban: nőgyógyászati ellenőrző vizsgálatok, méhnyakszűrés, fogamzásgátlás, kismedencei és általános szülészeti ultrahangvizsgálat, várandósgondozás, vérzészavarok.

A szakorvosképzés kezdete óta az Uzsoki utcai Kórházban dolgozom. Az elmúlt években számos lehetőségem volt az általános nőgyógyászati és szülészeti ellátáson kívül gyakorlatot szerezni a nőgyógyászati sebészet és az ultrahangdiagnosztika terén. Ez utóbbi terület – különös tekintettel a magzati diagnosztikára – szinte naponta lenyűgöz. A jövőben genetikai ultrahangvizsgálatok végzése, FMF – licenc megszerzése a célom.