Hízás? Fáradékonyság? – Az endokrinológus segít!

Uránia Medical Center » Hírek » Hízás? Fáradékonyság? – Az endokrinológus segít!

Az endokrinológia az a tudomány, amely a hormonokkal és azok működésével kapcsolatos betegségekkel foglalkozik. Cikkünkből megtudhatjátok mikor célszerű endokrinológushoz fordulni!

A hormonok szabályozzák a szervezet működését, így ha valami probléma adódik a hormonrendszerrel, az számos tünetet okozhat.

Az alábbiakban a leggyakoribb tüneteket soroljuk fel, amikor az emberek endokrinológushoz fordulnak:

  1. Magas vérnyomás: A magas vérnyomás tünetei lehetnek fejfájás, szédülés, szívdobogás, nehézlégzés.
  2. Cukorbetegség: A cukorbetegség tünetei lehetnek folyamatos éhség, folyamatos szomjúság, gyakori vizelés, fáradtság, gyengeség, látászavarok.
  3. Pajzsmirigy problémák: A pajzsmirigy problémái tünetei lehetnek súlygyarapodás, fáradtság, hidegrázás, izzadás, szívdobogás, izomgyengeség.
  4. Menstruációs zavarok: A menstruációs zavarok tünetei lehetnek rendszertelen vérzés, alacsony vérzésmennyiség, fájdalmas menstruáció, menstruáció hiánya.
  5. Daganatok (endokrin rendszerben): A daganatok tünetei lehetnek fájdalom, duzzanat, a daganat növekedése, látászavarok.
  6. Libidó csökkenés: A libidó csökkenés tünetei lehetnek közönyösség, érdektelenség a szexuális tevékenység iránt, szexuális diszfunkciók.
  7. Testsúlyproblémák: A testsúlyproblémák tünetei lehetnek folyamatos éhség, gyors fogyás, gyors hízás.
  8. Hormonális egyensúlyzavarok: A hormonális egyensúlyzavarok tünetei lehetnek fáradtság, szorongás, hangulatváltozások, izzadás, hirtelen testsúlyváltozás.
  9. Fertilitási problémák: A fertilási problémák tünetei lehetnek a menstruáció hiánya, rendszertelen menstruáció, nehézség a terhesség elérésében, és a petevezeték blokkolása.

Mindezek a tünetek önmagukban is jelentkezhetnek, de sokszor kombinációban is megjelenhetnek, ezért ha valamelyik tünetet tapasztalod, érdemes orvoshoz fordulni, hogy kiderüljön, mi okozza a problémát, és hogyan lehet kezelni. Az endokrinológus fel tudja tárni a hormonrendszer működését, és segíteni fog a tünetek enyhítésében.

Ajánljuk endokrinológusainkat:

Dr. Oláh Dóra
Dr. Oláh Dóra endokrinológus szakorvos
Dr. Reszler Beáta nőgyógyász és endokrinológus szakorvos
Dr. Jimenez Luis nőgyógyász és endokrinológus szakorvos
Uránia Medical endokrinológusok

Hasznos volt? Ossza meg másokkal is!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Nyomtatás