Szülésfelkészítés

Szülésfelkészítés mesterfokon – egyéni szülésfelkészítő
(1,5 órás egyéni felkészítés)

A várandósság és szülés, egy új élet érkezése a családban, mindig örömteli, ugyanakkor kihívásokkal is teli időszak. A várandósgondozás és kötelező vizsgálatok mellett rengeteg kérdés fogalmazódik meg egy leendő anya gondolataiban.

Az egyéni szülésfelkészítés mesterfokon tanfolyam során nem csupán a szakmai kérdésekkel foglalkozunk, ahogyan az sok más szülésfelkészítő tanfolyamon történik, hanem a kismamában lezajló lélektani folyamatokra, praktikus, a gyakorlatban jól használható tudásra ugyanúgy fókuszálunk. Átbeszéljük a várandósság alatti életvitel kihívásait, a szülőszoba várható történéseit, de nagy hangsúlyt fektetünk arra, ami a legtöbb szülésfelkészítőről kimarad, hogyan lehet a szülés utáni időszakra felkészülni, milyen kihívások és feladatok várnak a kisbabával hazatérő új családra, új édesanyára (pl.: életvitel megváltozása, kisbaba ápolása, anyatejes táplálás).

A felkészítés egyéni konzultáció formájában zajlik. Elsősorban már a II. trimeszterben járó kismamáknak ajánljuk. Ez egy olyan közeg, ahol nincs rossz kérdés, bármit megkérdezhet, ami foglalkoztatja és minden kérdésre választ adunk. Amennyiben egy olyan szülésfelkészítő tanfolyamot keres, ahol megkapja a megfelelő szakmai, lélektani, gyakorlati, pszichés felkészülés alapjait, akkor szeretettel várjuk, időpontért keresse rendelőnket!

Szülésfelkészítés pároknak 
(egy alkalom, időtartama 1,5-2 óra)

Leendő édesanyák és édesapák számára kialakított tréning, ahol részletesen megbeszéljük a szülőszobán zajló eseményeket, valamint a kórházból hazatérést követően várható, családban előforduló kihívásokat. Azoknak a pároknak, házastársaknak ajánljuk, akik apás szülést terveznek, vagy épp még nem tudják, hogy szeretnének-e apás szülést, és ehhez a döntéshez gyűjtenének még információt. Kifejezetten ajánljuk első gyermeküket váró pároknak.

A tanfolyam során beszélünk az szülővé válás folyamatairól, a szülőszoba eseményeiről, az apa szerepéről a szülőszobán, valamint a kisbaba által előidézett új családi szerepekről, megváltozott életvitelről, továbbá a szülést követő szexuális együttlétről, mindenről, amire igény van és a téma kapcsán felmerülhet.

A következő időpontról e-mail-en vagy telefonon érdeklődjön, valamint kövesse Facebook oldalunkat, ahol az aktuális tanfolyamokról mindig hírt adunk!