5 000 Ft

Elfogyott

Uránia Medical Center » Termék » 2023-10-18 17.00 A menopauza és Te

2023-10-18 17.00 A menopauza és Te

Október 18-án 17 órától az Uránia Medical Centerben négy csodálatos nő, a téma szakértőiként tart előadást, hogy segítsenek ezt a természetes állapotot a helyén kezelni és megmutatni azt az utat, amivel a menopauza egy kezelhető változás lesz az életedben.

Még mindig általános nézet az, hogy a változókor akkor kezdődik, amikor kimarad az első menstruáció és annak megszűnésével véget is ér. A változókor azonban nem múlik el, különböző szakaszai végigkísérik a nők hátralevő életét. Ez egy hosszú és sokszor nehéz időszak, amely minden hölgyet érint előbb vagy utóbb, mégsem beszélünk róla eleget. Fontos, hogy ismerjük testünk jelzéseit és a tünetek alapján tudjuk mikor érkezik el a menopauza az életünkben, mert kihatással lesz a mindennapi közérzetünkre, a munkánkra, a párkapcsolatunkra is.

Sokan sokféleképpen élik meg ezt az időszakot. Az Uránia Medical Center, mint női egészségközpont nőgyógyász szakorvosaival kiemelt fegyelmet fordít arra, hogy a pácienseket ellássák megfelelő információval. Tapasztalatik szerint a hölgyek hiányos ismeretei az akadálya annak, hogy felkészülten fogadják a változókori tüneteiket.

Most négy terület négy szakértője foglalja össze, mit is kellene minden nőnek tudnia erről az időszakról.

Dr. Oláh Dóra belgyógyász, endokrinológus szakorvos rávilágít a női testben bekövetkező hormonális változásokra és azok következményeire.

Hogyan ismerjük fel a jeleket? Milyen hormonváltozás megy végbe a női szervezetben és milyen változásokat okoz? Miért kezd el hullani a hajunk? Miért leszünk fáradékonyabbak? Igaz az, hogy a menopauza a cukorbetegség előszobája? Miért nyílik kapu a betegségeknek a menopauza bekövetkeztével?

Dr. Zakariás Anita szülész-nőgyógyász szakorvos a női szerveink átalakulására hívja fel a figyelmet.

Miért lesz fájdalmas az együttlét? Tüsszentéskor egy csepp vizeletszivárgás már az inkontinencia jele? Csak hormonkezeléssel lehet a változókor tüneteit csökkenteni? Kitolható a menopauza ideje? Valóban növekszik a libidó?

Poór Judit család, pár és szexuálpszichológiai konzulens arról beszél, hogyan lehet jól megélni ezt a változást, hiszen a menopauza sok nő fejében egyet jelent a nőiségük megszűnésével.

Morvai Andrea kozmetikus mester a menopauza és a bőr kapcsolatáról, a bőr változásáról, a helyes bőrápolásról.

Mit tehetünk bőrünk rugalmasságának megőrzéséért? Milyen praktikák vannak, amivel bár meg nem állíthatjuk, de késleltethetjük bőrünk öregedését? Milyen a jó bőrápolás?

A program azokhoz a hölgyekhez szól, akik pozitívan, aktívan szeretnék megélni életük második szakaszát és hajlandóak tenni is érte.

Részvételi díj: 5000 Ft, amely teljes egészében levásárolható bármelyik szakorvosi vizsgálatunk igénybevétele esetén.