Szükséged van-e új bőrápolási rutinra kismamaként?

Uránia Medical Center » Blog » Szükséged van-e új bőrápolási rutinra kismamaként?

Tárnokiné Horváth Edina kozmetikus mestert, a T.H.E. Beauty naturkozmetikai márka tulajdonosát kérdeztük.

Napi rutin, heti rutin, hogy épül fel az arcápolási rutinod? – már a csapból is ez folyik. Szükséges-e és ha igen, hogyan kell változtatni várandósan bőrápolási rutinunkon?

A legfontosabb a pontos diagnózis felállítása, ehhez viszont szakember segítségére lesz szükséged. Kérd kozmetikusod tanácsát, hiszen nála jobban senki nem ismeri bőrödet, arról nem is beszélve, hogy a várandóssággal számos bőrben lejátszódó folyamat követi a test változásait, újabb tünetek jelenhetnek meg bőrödön. Ezeknek a változásoknak – melyek érintik hormonháztartásodon kívül az összes, testedben dolgozó szervrendszeredet – számos tünete jelenik meg nem csak az arcodon, hanem az egész testeden. A bőrápolási rutin kialakítása tehát nem csak az arcápolást foglalja magában, hanem tested teljes ápolását. Hogyan fogjunk hozzá?

Az első lépés a bőr megtisztítása a szennyeződésektől.

Számos terméket találsz erre a célra, tej, hab, olaj de hogyan válassz közülük? Nem mindig a legdrágább vagy a legolcsóbb termék a jó, éppen ezért fontos tudni, milyen a bőröd állapota.

  • Sminkelsz? Használj arctisztító tejet. Mindig mosd le utána az arcodat vízzel vagy virágvizes tonikkal!
  • Kíméletesebb tisztításra vágysz? Használj arctisztító habot. Mindig mosd le utána az arcodat vízzel vagy virágvizes tonikkal!
  • Érzékeny a bőröd és a lehető legkíméletesebb tisztításra vágysz? Használj arctisztító olajat, majd töröld át arcodat vizes vattakoronggal vagy virágvízzel!
Ha azt szeretnéd, hogy kitartson bőröd két kozmetikai kezelés között vagy ápoltabb érzetet szeretnél, szükséged lesz egy jó bőrradírra.

A polcokon található készítmények között 2 féle típust találsz:

  1. AHA= gyümölcssavas készítményeket vagy dörzsanyagot tartalmazó, úgynevezett mechanikai peelingeket. (PEELING=BŐRRADÍR) Bőrtípusod fogja meghatározni melyiket válaszd, zsírosabb, gyulladásos bőrökre inkább a gyümölcssavas készítményeket ajánlom.
  2. Kevésbé problémás, illetve érettebb bőrökre sheavaj-tartalmú,  gyengéd dörzsanyagokat használó radírt válassz.
És végül jöjjön egy házi praktika:

1 kanál mézet keverj össze fél kanál meleg vízzel, majd keverj bele 1 kanál cukrot. Ezzel a keverékkel finoman dörzsöld át a bőrödet, majd hagyd fenn 5-10 percig és mosd le. Így a méz gyulladáscsökkentő hatása is érvényesül, miközben finom, puha bőrérzet marad utána.

Következő bejegyzésünket az arc hidratálásával folytatjuk, addig is Edinát elérhetitek weboldalán keresztül, számos lehetőséget kínál nektek a természetes bőrápolásra. Naturkozmetikumait pedig 10%-os kedvezménnyel vásárolhatjátok meg webáruházában.

Használd az UMC10 kódot.

 

Hasznos volt? Ossza meg másokkal is!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Nyomtatás