9. adventi ablakunk

Uránia Medical Center » Hírek » 9. adventi ablakunk

Áll meg egy pillanatra!

A karácsonyi emlékek gyakran együtt járnak az illatokkal, a hóesés csendjével és a nagy nevetésekkel. Ezek az érzések és perceken át tartó pillanatok gazdagítják életünket. Ahogy megidézzük ezeket az emlékeket, a szívünk megtelik boldogsággal és melegséggel, hiszen a karácsony valóban az emlékek ünnepe, melyek örökké élnek bennünk.

Mely illóolajok lehetnek a társaid az ünnepek alatt?

Erdei fenyő illóolaj

Az ünnepi hangulatot talán a fenyő illóolaj testesíti meg a leginkább. Ha becsukjuk a szemünket, gondolatban egy havas fenyveserőbe kalandozhatunk.

Édesnarancs illóolaj

Az édesnarancs illóolaj megteremti a lelki békesség és szeretet érzését is. Az ünnep fényét hordozza magában és emlékeztet bennünket arra, hogy az emberi szó és törődés múlhatatlan értékek. Az édesnarancs illóolaj így válik az ünnepek nélkülözhetetlen részévé, megidézve a karácsony melegségét és varázsát.

Fahéj illóolaj

A fahéj illóolaj meleg, fűszeres aromája megérinti a lelket, és egy pillanatra átvarázsol a karácsonyi konyha hangulatába. Az illóolaj alkalmazása nem javasolt csecsemők, kismamák mellett.

Tömjén illóolaj

Az ünnepi időszakban, amikor a világ körülöttünk rohan és a külvilág zajos, különösen fontos megállni, befelé fordulni és megtalálni azt a belső hangot, ami még emlékezik az ősi forrásra és nyugalomra, békére int. Ebben az elcsendesedő időszakban a tömjén illóolaj egy kiváló spirituális társ lehet.

Gyömbér illóolaj

A gyömbér illóolaj enyhén fűszeres, mégis nyugtató hangulatot teremt. Egy csepp gyömbér illóolaj a diffúzorban olyan, mintha a melegség és a fény költözne be a szobába, kikapcsolva az ünnepi zűrzavart.

Fontos megjegyeznünk, hogy az illóolajok erősen koncentráltak, ezért fontos óvatosan és kis mennyiségben használni őket.

Áll meg egy pillanatra!

Az ünnepi időszak magával hozza a befelé fordulás lehetőségét. Sokan ilyenkor merülnek el az emlékekben, és az illóolajok segíthetnek ebben a lelassulásban. Dőlj hátra egy csésze forró teával és próbáld ki a HerbaTherapy karácsonyi illatkompozícióját a Christmas Spirit-et, amelyben a mandarin, szegfűszeg, fahéj alkot egységet.

 

Hasznos volt? Ossza meg másokkal is!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Nyomtatás