Mi a teendő, ha megállapították a terhességi cukorbetegséget?

Uránia Medical Center » Blog » Mi a teendő, ha megállapították a terhességi cukorbetegséget?

Egy korábbi bejegyzésben részletesen írtunk már arról, mi történik a kismamák számára kötelező cukorterheléses vizsgálat során. Ezúttal viszont arra térünk ki részletesebben, mi történik akkor, ha az eredmények alapján megállapították a terhességi cukorbetegséget. Ugyanis ilyen esetben sem kell kétségbe esni, fontos viszont az odafigyelés.

Amennyiben a cukorterhelés eredményében a 120 perces érték 7,8 mmol/l felett van, akkor az terhességi cukorbetegséget jelent. Ilyen esetben konzultáljon mielőbb szakorvossal, aki diabetológus szakember bevonásával dönt a következő lépésekről. Lássuk, mire kell számítania!

Mire kell számítani ilyen esetben?

A diagnózist követően várhatóan arra kéri majd a szakember, hogy két héten át szigorú, úgynevezett 160 grammos diétát tartson, amely során az étkezések előtt és után megméri a vércukor szintjét és le is jegyzi azt. Ezek az értékeket a értékelésre kerülnek, ez alapján dől el az, hogy inzulin használatára szükség van-e vagy elegendő a diéta betartása.

Mit érdemes tudni a 160 grammos diétáról?

A diéta alapja a napi napi ötszöri étkezés, amely során az összetevőket, a szénhidráttartalmat, valamint az energiatartalmat is fontos figyelembe venni. Kerülendő a cukrok és a fehér liszt fogyasztása és preferálni kell a zöldségeket, a teljes kiőrlésű gabonákat, valamint az állati fehérjéket. Természetesen a dietetikus mindent részletesen elmagyaráz ilyenkor és receptekkel is segíti a kismamát.

Az Uránia Medica Center tudunk segíteni azoknak a kismamáknak, akiknél terhességi diabéteszt állapítottak meg, forduljon hozzánk bizalommal!

Hasznos volt? Ossza meg másokkal is!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Share on print
Nyomtatás