Mi a teendő, ha megállapították a terhességi cukorbetegséget?

Uránia Medical Center » Blog » Mi a teendő, ha megállapították a terhességi cukorbetegséget?

Egy korábbi bejegyzésben részletesen írtunk már arról, mi történik a kismamák számára kötelező cukorterheléses vizsgálat során. Ezúttal viszont arra térünk ki részletesebben, mi történik akkor, ha az eredmények alapján megállapították a terhességi cukorbetegséget. Ugyanis ilyen esetben sem kell kétségbe esni, fontos viszont az odafigyelés.

Amennyiben a cukorterhelés eredményében a 120 perces érték 7,8 mmol/l felett van, akkor az terhességi cukorbetegséget jelent. Ilyen esetben konzultáljon mielőbb szakorvossal, aki diabetológus szakember bevonásával dönt a következő lépésekről. Lássuk, mire kell számítania!

Mire kell számítani ilyen esetben?

A diagnózist követően várhatóan arra kéri majd a szakember, hogy két héten át szigorú, úgynevezett 160 grammos diétát tartson, amely során az étkezések előtt és után megméri a vércukor szintjét és le is jegyzi azt. Ezek az értékeket a értékelésre kerülnek, ez alapján dől el az, hogy inzulin használatára szükség van-e vagy elegendő a diéta betartása.

Mit érdemes tudni a 160 grammos diétáról?

A diéta alapja a napi napi ötszöri étkezés, amely során az összetevőket, a szénhidráttartalmat, valamint az energiatartalmat is fontos figyelembe venni. Kerülendő a cukrok és a fehér liszt fogyasztása és preferálni kell a zöldségeket, a teljes kiőrlésű gabonákat, valamint az állati fehérjéket. Természetesen a dietetikus mindent részletesen elmagyaráz ilyenkor és receptekkel is segíti a kismamát.

Az Uránia Medica Center tudunk segíteni azoknak a kismamáknak, akiknél terhességi diabéteszt állapítottak meg, forduljon hozzánk bizalommal!

Hasznos volt? Ossza meg másokkal is!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Nyomtatás