Ne halogassa szakember felkeresését hüvelyi fertőzés esetén!

Uránia Medical Center » Blog » Ne halogassa szakember felkeresését hüvelyi fertőzés esetén!

A nőgyógyászati fertőzések hátterében nem csak nemi úton terjedő gombás vagy bakteriális fertőzések állhatnak, amelyeket nem érdemes félvállról venni. Egyrészt igen kellemetlen tünetekkel járhatnak, amelyektől rendszerint minden hölgy szeretne mielőbb megszabadulni, de kiemelendő az is, hogy kezelés nélkül tovább terjedhet a kezdeti fertőzés, aminek szövődményei lehetnek. Mivel nem nemi úton terjednek, azoknak is érdemes figyelni a tünetekre, akik nem élnek aktív szexuális életet.

Mit jelent a bakteriális fertőzés?

Ilyen esetekben a hüvelyben olyan baktériumok szaporodnak el, amelyek egyébként is jelen vannak a szervezetben, viszont csak kis számban. Túlzott jelenlétük fő tünete az erős hüvelyi folyás, amellyel nem érdemes halogatni a nőgyógyász felkeresését, ugyanis ez a típusú fertőzés továbbterjedés esetén átterjedhet a méhre és akár kismedencei gyulladást is okozhat. Gyógyszeres kezeléssel és hüvelykrém használatával viszont könnyen kezelhető a kezdeti időszakban. Azonban a patikában kapható készítmények helyett érdemes minél előbb szakorvost felkeresnie.

Mit jelent a gombás fertőzés?

Amennyiben a fertőzés gombás eredetű, akkor a hüvelyflóra alapvetően lúgos közege megváltozik, így nem tudja megakadályozni a fertőzés elszaporodását. Tünete hüvelyi folyás és égő, viszkető érzés lehet. Szintén érdemes mielőbb szakemberhez fordulni, ugyanis könnyen gyógyítható hüvelykúp, krémek vagy gyógyszer segítségével.

Miért fontos időben orvoshoz fordulni a tünetekkel?

Ezeknek a hüvelyi fertőzéseknek a kezelése azért fontos, mert a kezdetekkor még nagyon könnyen orvosolhatók, később viszont átterjedhetnek a méhre, a petefészekre vagy a petevezetékekre is, amelynek már súlyosabb következményei is lehetnek. Belvárosi rendelőnkben dolgozó szakembereinkhez is bátran fordulhat segítségért ilyen esetben.

Hasznos volt? Ossza meg másokkal is!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Nyomtatás