Úgy gondolod télen nem károsítja bőrödet a napból érkező UV sugárzás?

Uránia Medical Center » Hírek » Úgy gondolod télen nem károsítja bőrödet a napból érkező UV sugárzás?

Dr. Kósa Péter bőrgyógyászunk, szerint a naptej nem csak a strandfelszerelés kötelező eleme! Miért fontos a téli bőrvédelem?

3 fontos tanács bőrgyógyászunktól a téli időszakra.

  1. Télen és nyáron egyaránt használj fényvédő krémet, ne a hőérzeted és a napsütés erősségétől tedd függővé a fényvédelmet. A káros sugarak télen ugyanúgy érik bőrödet, ami nem csak az anyajegyekre van hatással. A nap sugárzása hozzájárulhat a bőr idő előtti öregedéséhez, például ráncok, foltok és pigmentációs problémák formájában.

 

  1. Sielésnél a hó fehér felülete jelentős mennyiségű UV-sugárzást ver vissza, jelentősen fokozza a nap sugárzásának hatását, ami növeli a bőr károsodásának kockázatát. Ezért kiemelten fontos megfelelő fényvédő krémet használni téli sporttevékenységünk során is!

 

  1. Ne a fényvédő krémet hagyd el, pótold más úton a szervezeted számára szükséges D vitamint. Az egészség és a bőr védelme érdekében ajánlott a megfelelő faktorszámú fényvédő krém használata, amely azonban nagy mértékben csökkenti a D-vitamin termelődését. Ezért a D-vitamin-szint fenntartásához érdemes kapszula formájában elérhető változatot szedni.

anyajegyszűrésNem vagy biztos D vitamin szintedben, gyere el laborunkba és egy gyors vérvizsgálat keretében ellenőrizzük, hogy megfelelő-e.

Éves bőrgyógyászati vizsgálatodra ITT tudsz időpontot foglalni, Dr. Kósa Péter bőrgyógyászunkhoz.

 

téli bőrvédelem

Hasznos volt? Ossza meg másokkal is!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Nyomtatás