6 tipp hogyan tisztítsd és tárold a menstruációs kelyhedet

Uránia Medical Center » Hírek » 6 tipp hogyan tisztítsd és tárold a menstruációs kelyhedet

A menstruációs kehely egy környezetbarát alternatíva a hagyományos tamponokhoz és betétekhez képest. Használatával nem termelünk annyi szemetet, és hosszú távon jelentős pénzmegtakarítást is hozhat.

Mutatjuk mik azok a tippek, amikkel megfelelően tisztán tarthatod, így nem csak környezetbarát és takarékos, de biztonságos megoldássá válik számodra a mindennapokban.

  1. A menstruációs kehely felhelyezése előtt és után is mindig moss alaposan kezet!

 

2. A menstruációs kelyhet mindig szárazon tárold, így nem tudnak a baktériumok megtelepedni rajta. Minden kehelyhez adnak tárolózsákot, amiben biztonságosan tárolhatod eszközödet. Ha ez mégsem lenne, vagy tönkrement, fontos, hogy 100% pamutzsákot használj, ami légáteresztő.

3. Az intimkelyhet használat közben elegendő vízzel elmosnod és a menstruáció végén forralva vagy mikrohullámú sütőben sterilizálva eltenned. Egy pohár vízbe állítva 3-5 percre tedd be a mikróba, majd hagyd kihűlni. Sterilizálás után csak akkor tedd el, ha már teljesen megszáradt. Már kapható sterilizáló csésze, amelyet könnyen elvihetsz magaddal utazásaidhoz is, így mindig biztonságban alkalmazhatod kelyhedet.

4. A legjobb módja a tisztításnak, ha zuhanyzás közben alaposan lemosod és puha sörtéjű fogkefével a kis részekről is el tudsz távolítani minden szennyeződést. Fontos, hogy puha legyen a fogkefe sörtéje, ne sértse meg a kehely felületét.

 

5. Ha olyan helyen vagy ahol nincs lehetőséged a kelyhet elmosni, akkor is töröld át alaposan WC papírral, de ne tedd vissza a hüvelyedbe. Ilyen esetben inkább használj betétet és ha hazaértél sterilizálás után újra használhatod.

6. A tisztításához ne használj szappant, erős illatú tisztítószereket, mert ez irritációt okozhat. Ha úgy érzed nem elegendő az alapos letisztítás és sterilizálás, akkor kapható speciális, intimkehelyhez kifejlesztett tisztítószer.

 

Ha bármi kérdésed lenne a menstruációs kehellyel kapcsolatban csak írd meg nekünk az info@uraniamedicalcenter.hu címre.

Hasznos volt? Ossza meg másokkal is!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Nyomtatás