A menopauza egyik tünete lehet az inkontinencia

Uránia Medical Center » Blog » A menopauza egyik tünete lehet az inkontinencia

A változó kor minden nő életében eljön egyszer, jellemzően 45 és 60 éves kor között jelentkezik. Ez tulajdonképpen a termékenység lezárulásának időszaka, egy teljesen természetes folyamat. Az ekkor tapasztalható tünetek közé tartoznak a hőhullámok, az éjszakai izzadás, a hüvelyszárazság és a vizeletcsepegés is. Mit lehet tenni, ha inkontinenciát tapasztal?

Fontos hangsúlyozni, hogy vannak nők, akiknél alig jelentkezik valamelyik változókori jellemző, míg mások sokkal nehezebben élik meg ezt az időszakot. Bizony vannak olyan hölgyek, akik esetében a vizeletcsepegés jelentkezik fő tünetként. Az első ilyen esetnél a legtöbbet teljesen kétségbeesnek, a gond gyökerét az öregedésben keresik, és egyszerűen megpróbálnak alkalmazkodni az új és nagyon kellemetlen helyzethez. Nem szabad a tüneteket kész tényként fogadni, érdemes a problémával szakembert felkeresni.

Nem csak a változókor okozhatja a vizeletcsepegést!

Attól függetlenül, hogy sok esetben a menopauza idején jelentkezik ez a tünet, nem feltétlenül ez áll a jelenség mögött. Az inkontinencia ugyanis öröklődhet genetikailag, de állhat a háttérben a testsúlyfelesleg is, valamint a korábbi terhesség és a szülés is.

Érdemes szakembert felkeresni!

Mikor először jelentkeznek a változókor tünetei, érdemes felkeresnie nőgyógyászt, hogy megbizonyosodhasson arról, hogy a menstruáció rendszertelenné válása vagy elmaradása valóban a menopauza miatt történik. A rendelőnkben dolgozó szakemberek segítségére lesznek az inkontinencia kérdésében is, így nem kell attól tartania, hogy ezentúl együtt kell élnie ezzel a kellemetlen jelenséggel.

Hasznos volt? Ossza meg másokkal is!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Nyomtatás