A menopauza természetes folyamat!

Uránia Medical Center » Blog » A menopauza természetes folyamat!

A menopauza szó sok nő számára ijesztőnek tűnhet, azonban nem kell félnie ettől, ugyanis ez egy teljesen természetes folyamat. itt a félelem és a természetes folyamat nincsenek egymással pariban, hiába természetes, még elég ijesztő és durva Eljövetele azt jelenti, vége a menstruációnak, a petefészekműködés fokozatosan leáll, a tüszőhormon – és a sárgatest-hormon termelése csökken. Természetesen ez nem egyik napról a másikra következik be, ide inkább azt írnám, ha a tüneteket észleli (amiket számba is vettél lejjebb) mindenképpen érdemes ebben felkeresnie egy szakembert, aki a segítségére lesz.

Hogy kezdődik a menopauza?

Rendszerint a változás a nők 40-50 éves kora körül lassan és szinte teljesen észrevétlenül kezdődik. A menstruáció rendszertelenné válik, csökken az ösztrogénszint és végül teljesen megszűnik a menstruáció. Ha a havi vérzés 12 hónapon keresztül nem jelentkezik, az állapot véglegessé válik.

Milyen tünetekkel jár mindez?

A legfőbb tünetek, amelyekre számítani lehet, a hőhullámok, a verejtékezés, az alvászavar, de felütheti a fejét hangulatingadozás, visszatérő fejfájás, hüvelyszárazság, inkontinencia, de jele lehet a töredezett haj és a ráncok megjelenése is. Fontos tudni, hogy megfelelő életmóddal mindezek megjelenése nagyban csökkenthető. Ehhez elegendő akár napi 30 percnyi mozgás is.

Lelkileg is megterhelő lehet!

Egy nőgyógyász felkeresése nem csak testi szempontból lehet indokolt lényeges ilyenkor, hiszen sok nőt lelkileg is megvisel ez az időszak, ebben nagy segítség lehet egy szakemberrel való konzultáció. Sokan úgy érzik, elveszítik nőiességüket, ám ez koránt sem ezt jelenti! Olyannyira nem, hogy sokan számolnak be arról, hogy a menopauzát követően fellendült a szexuális életük.

Bátran keresse fel rendelőnket, ha kérdése van a menopauzával kapcsolatban, vagy ha bármilyen panasza van!

Hasznos volt? Ossza meg másokkal is!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Nyomtatás