Miért érdemes részt venni egy szülésfelkészítőn?

Uránia Medical Center » Blog » Miért érdemes részt venni egy szülésfelkészítőn?

A szülés egy igazán összetett folyamat, amellyel kapcsolatban rendszerint igen sok kérdés merül fel mind a várandós kismamában, mind pedig a leendő édesapában. Ez természetesen nem meglepő, hiszen életük egyik nap napjára készülnek, ahol, ha nem szeretnének egyszerűen csak sodródni az eseményekkel, érdemes részt venni egy szülésfelkészítésen, ahol a számos fontos információ mellett a kérdések feltevésére is van lehetőség.

Miért érdemes részt venni egy szülésfelkészítőn?

Alapvetően a védőnőtől és a szülész orvostól is sokat megtudhat a szülés menetéről és az aznapi történésekről, viszont mindenképpen javasoljuk, hogy emellett egy tapasztalt szülésznőhöz is látogassanak el a szülés előtt. Ennek oka, hogy nem egyszer látjuk, hogy a leendő szülőkben számos kérdés és kétely van, amikor ellátogatnak hozzánk egy konzultációra, hiszen egy szülésorvostól nem feltétlenül jut eszébe mindent megkérdezni, ugyanis számtalan új információ hangzik el ezeken a találkozásokon. Rendelőnkben viszont ezeknek a kérdéseknek viszont mindegyikét meg tudjuk válaszolni egy ilyen alkalom során nyugodtan, átgondoltan, csak erre koncentrálva.

Miről beszélünk majd a felkészítőn?

Beszélünk majd arról, honnan tudhatja, hogy elkezdődött a szülés, mikor érdemes elindulni a kórházba, milyen fájdalomcsillapító módszerek közül lehet választani, mikor indokolt a császármetszés és arról is szót ejtünk, mire számíthat, ha császármetszésre van szükség. A szülés menetéről is részletesen beszélünk majd, így pontosan tudni fogja, mikor melyik stádiumban tart a folyamat. Ha van rá lehetőség, érdemes a leendő apukával érkezni, hiszen így ő sem csak azt érzi majd a gyermek világrajövetele során, hogy valami felfordulásba csöppent, hanem tudatosan élheti meg ezt a nagy eseményt.

Miért fontos az előzetes tájékozódás?

A tudás megnyugvást ad, hiszen sokkal bátrabban vághat bele valamibe, amiről alaposak az ismeretei, mint arról, amelyről semmit sem tud vagy kételyei vannak. Az, hogy nyugodtan érkezik meg a szülőszobába, elősegíti a kiegyensúlyozottságot, ezáltal akár a szülés lefolyását is egyszerűbbé teheti.

Hasznos volt? Ossza meg másokkal is!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Nyomtatás