Miért érdemes részt venni egy szülésfelkészítőn?

Uránia Medical Center » Blog » Miért érdemes részt venni egy szülésfelkészítőn?

A szülés egy igazán összetett folyamat, amellyel kapcsolatban rendszerint igen sok kérdés merül fel mind a várandós kismamában, mind pedig a leendő édesapában. Ez természetesen nem meglepő, hiszen életük egyik nap napjára készülnek, ahol, ha nem szeretnének egyszerűen csak sodródni az eseményekkel, érdemes részt venni egy szülésfelkészítésen, ahol a számos fontos információ mellett a kérdések feltevésére is van lehetőség.

Miért érdemes részt venni egy szülésfelkészítőn?

Alapvetően a védőnőtől és a szülész orvostól is sokat megtudhat a szülés menetéről és az aznapi történésekről, viszont mindenképpen javasoljuk, hogy emellett egy tapasztalt szülésznőhöz is látogassanak el a szülés előtt. Ennek oka, hogy nem egyszer látjuk, hogy a leendő szülőkben számos kérdés és kétely van, amikor ellátogatnak hozzánk egy konzultációra, hiszen egy szülésorvostól nem feltétlenül jut eszébe mindent megkérdezni, ugyanis számtalan új információ hangzik el ezeken a találkozásokon. Rendelőnkben viszont ezeknek a kérdéseknek viszont mindegyikét meg tudjuk válaszolni egy ilyen alkalom során nyugodtan, átgondoltan, csak erre koncentrálva.

Miről beszélünk majd a felkészítőn?

Beszélünk majd arról, honnan tudhatja, hogy elkezdődött a szülés, mikor érdemes elindulni a kórházba, milyen fájdalomcsillapító módszerek közül lehet választani, mikor indokolt a császármetszés és arról is szót ejtünk, mire számíthat, ha császármetszésre van szükség. A szülés menetéről is részletesen beszélünk majd, így pontosan tudni fogja, mikor melyik stádiumban tart a folyamat. Ha van rá lehetőség, érdemes a leendő apukával érkezni, hiszen így ő sem csak azt érzi majd a gyermek világrajövetele során, hogy valami felfordulásba csöppent, hanem tudatosan élheti meg ezt a nagy eseményt.

Miért fontos az előzetes tájékozódás?

A tudás megnyugvást ad, hiszen sokkal bátrabban vághat bele valamibe, amiről alaposak az ismeretei, mint arról, amelyről semmit sem tud vagy kételyei vannak. Az, hogy nyugodtan érkezik meg a szülőszobába, elősegíti a kiegyensúlyozottságot, ezáltal akár a szülés lefolyását is egyszerűbbé teheti.

Hasznos volt? Ossza meg másokkal is!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Share on print
Nyomtatás