3. adventi ablakunk

Uránia Medical Center » Hírek » 3. adventi ablakunk

Ezeket a hibákat kerüld el, ha karácsonyi fotózásra mész, hogy biztosan elégedett legyél az elkészült képekkel!

Ez az időszak a karácsonyi családi fotózások időszaka, rengeteg készülés, sok feszültség, hogy minden rendben legyen, hogy időre odaérjetek, hogy mosolyogjanak a gyerekek és a végén sokszor  mégsem olyan élménnyel és képekkel távozol, mint amit megálmodtál.

Ezt a témát mi sem hagyhattuk ki adventi naptárunkból, ezért megkérdeztük Sándor Emese fotográfust, az Uránia Medical Center állandó fotósát, Ő mit tanácsol.

Sok apró trükkből áll össze a nagy egész, a varázslatos kép! Mikre figyelj készülődés közben?

  1. Családi fotózásnál a legfontosabb az elengedés, nem szabad ráfeszülni. Amikor beléptek a stúdióba, adjátok át magatokat a felfedezés, rácsodálkozás örömének, együtt nézzétek meg a játékokat, díszeket, amíg így tesztek egy jó fotós már kattintja is az első meghitt pillanatokról készült képeket. Utána már sokkal könnyebb belenézni a kamerába, egy -egy mosolyt küldeni.
  2. Az igazán szép összhang akkor alakul ki, ha meg van a ruhák összhangja. Ez igaz mind a stílusra, mind a színek összhangjára. Ha elegáns ruhát választotok, akkor legyen mindenkin azonos stílus.
  3. Érdemes kerülni a nagy feliratos, márkajelzéses ruhákat. Ezek ugyanis elviszik a tekintetet az arcról. A családi portrék lényege az arcon van, ott látjuk az érzelmeket, amik széppé tesznek egy-egy fotót, tehát ne tegyünk olyan elemet a képbe, ami ezt megakadályozza.
  4. Kerüld a fehér ruhákat. Amikor egy fotóra nézel, mindig a legvilágosabb részre megy a tekintet. Ezért a képeket úgy érdemes megkomponálni, hogy az arc legyen a legvilágosabb pont. Fehér ruha esetén a pillantás automatikusan a ruhára megy az arcotok helyett.
  5. Ne fotózkodj zokniban! Ez is egy apró részlet, ami mégis sokat tud adni a képi világhoz. A zokniban fotózás elviszi az ünnepi hangulatot, kicsit ahhoz hasonlít, mintha otthon a fa alatt kattintottatok volna néhány képet. Érdemes cipőben maradni, vagy mezítláb. Sokkal esztétikusabbak és professzionálisabbak lesznek így a képek.

Ha csak ezekre figyelsz, biztos, hogy komfortosabbnak érzed majd a fotózást és mindenképp szebb végeredményt kapsz.

Ha pedig inspirálódni szeretnétek keressétek fel Emese oldalát, aki ha nem orvosainkat fotózza, gyönyörű festményszerű családi és egyéni portrékat készít.

  1. adventi ablakunkat ITT találod – Mozgás kihívás a Császárvonal csapatával!
  2. adventi ablakunkat ITT találod – Morvai Andrea kozmetikusmester ajándéka!
karácsonyi fotózás

Hasznos volt? Ossza meg másokkal is!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Nyomtatás