Az apák számára is fontos a szülésfelkészítő tanfolyam!

Uránia Medical Center » Blog » Az apák számára is fontos a szülésfelkészítő tanfolyam!

Sokan úgy gondolják, hogy a szülésfelkészítő tanfolyamok leginkább a leendő édesanyáknak szólnak, a férfiak inkább csak lelki támaszként vannak jelen egy ilyen eseményen. Pedig nagyobb szerepük van mindebben, mint gondolnák, hiszen rendelőnkben zajló felkészítőn nem csupán a szülés folyamatáról ejtünk szót, de arról is beszélünk, mit jelent apává válni.

Lássuk be, nem kevés kérdés merül fel már a terhesség alatt az édesapában is. Hogy tud majd segíteni, ha beindul a szülés? Mi történik majd a szülés utáni időszakban? Milyen lesz, ha itt lesz a pici? Mi lesz, ha teljesen megváltozik az életük? Mikor lehetnek újra együtt a párjával? Ezek mind teljesen jogos kérdések. Természetesen alapvetően a védőnőtől és a szülészorvostól is sokat megtudhat a szülés menetéről és mindarról, ami a nagy napon történik majd, azonban nem feltétlenül jut a leendő szülők eszébe, hogy mindenre rákérdezzenek. Ilyenkor jön jól egy szülésfelkészítő tanfolyam, ahol minderre lehetőség nyílik.

Miről szól a rendelőnkben zajló szülésfelkészítő tanfolyam?

A szakmai kérdések mellett szó lesz a szülőszobában várható eseményekről, és nem marad ki a témák közül a szülés utáni időszak sem. A tréning a második trimeszterben járó kismamáknak és párjuknak ajánlott. Beszélgetünk a szülővé válás folyamatairól, az apa szerepéről a szülőszobán és a későbbiekben, valamint a kisbaba által előidézett új családi szerepekről, a megváltozott életvitelről, továbbá a szülést követő szexuális együttlétről. Vagyis minden olyan témát érintünk, amely a szülés kapcsán felmerülhet. Ugyanis azt tapasztaljuk, hogy bár sokakban megfogalmazódnak ezek a kérdések, nem mernek róla beszélni, így igen komoly frusztrációval kezdenek bele új életükbe a kisbabával. Pedig, ha felkészülten vág bele ebbe az időszakba, sokkal nyugodtabb és kiegyensúlyozottabb lesz. Rendelőnkben szakemberek segítségével lehetőséget nyújtunk arra, hogy minden kérdésére választ kapjon.

Hasznos volt? Ossza meg másokkal is!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Nyomtatás