Sikertelen fogyókúrák esetén érdemes felkeresni egy nőgyógyász endokrinológust!

Uránia Medical Center » Blog » Sikertelen fogyókúrák esetén érdemes felkeresni egy nőgyógyász endokrinológust!

Ha már jó ideje küzd a plusz kilókkal, ám azoktól minden igyekezete ellenére sem tud megszabadulni, egy idő után érdemes a problémával szakemberhez fordulnia. Egy nőgyógyász endokrinológus tökéletes választás erre, ugyanis számos olyan tényező állhat a tünet hátterében, amely lehet endokrinológiai vagy nőgyógyászati probléma egyaránt.

Ha már úgy érzi, minden lehetséges diétát kipróbált, tényleg kitartó volt és rendszeresen sportol is, a mérleg mégsem mutat kevesebbet, akkor elképzelhető, hogy valami más probléma áll a háttérben. Így egy idő után érdemes ezt nem kellemetlenségként, hanem tünetként kezelni.

Mi állhat a háttérben?

Ezt természetesen csak alapos kivizsgálás után lehet megállapítani, de rendszerint valamilyen hormonális gond áll a háttérben, amely hatására egyre több zsír halmozódik fel a szövetekben, ami hízásra való hajlamként, vagy hasi elhízásként jelentkezik. Amit mindenképpen meg kell vizsgálni, az a pajzsmirigy, de gondolni kell az inzulinrezisztenciára is.

Miért fontos a kivizsgálás?

Nem csupán a fennálló helyzet megszüntetése miatt lényeges felkeresni egy megfelelő szakembert, de a későbbi szövődmények kialakulása is megakadályozható ezáltal. Ugyanis amennyiben valóban hormonális gond áll a háttérben, annak később számos negatív következménye lehet. Okozhat ugyanis további kellemetlen tüneteket, de bizonyos esetekben akár meddőség is kialakulhat. Rendelőnkben tapasztalt nőgyógyász áll rendelkezésére, aki minden felmerülő kérdésére válaszol és elvégzi a szükséges vizsgálatokat is.

Hasznos volt? Ossza meg másokkal is!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Nyomtatás