Ezt tedd meg magadért, ha babát tervezel!

Uránia Medical Center » Hírek » Ezt tedd meg magadért, ha babát tervezel!

Te hogy tervezel?

2024 lesz az az év számodra, amikor már szeretnél kismama lenni?

Akkor épp itt az ideje, hogy elkezdj felkészülni rá testben és lélekben. Mi abban tudunk neked segíteni, hogy kizárjuk azokat a nőgyógyászati tényezőket, amikről lehet nem is tudsz, de az álmaid megvalósulását megakadályoznák.

Első lépésként keresd fel nőgyógyászodat és beszéld át vele terveidet. De miért is fontos ez?

  1. A szükséges szűrővizsgálatokkal még időben kiderítheted, hogy van-e bármilyen rejtett betegség, elváltozás, fertőzés, ami megakadályozhatja a teherbeesést. Ilyenkor az orvos elvégzi a HPV-szűrést, a méhnyakrák szűrést, és egyéb olyan vizsgálatokat, amellyel kizárja az esetleges egészségügyi problémákat, vagy azokat időben felismerve segítheti a teherbeesést. Egy ilyen megelőző vizsgálat növeli a terhesség esélyét és csökkenti a terhességi komplikációk kockázatát.
  2. Különösen fontos ez a vizsgálat ha fogamzásgátló tablettát szedsz, méhen belüli fogamzásgátló eszköz (spirál) van felhelyezve, hüvelygyűrűt vagy fogamzásgátló tapaszt használsz. Ennek elhagyása esetén várhatóan 1-3 hónap is eltelhet, amire a termékenység visszatér.
  3. Átbeszélitek a szükséges vitaminokat, ásványi anyagokat, amelyek felkészítik és támogatják a szervezeted. Emellett az egészséges várandósság alapja az egészséges életmód. Kezdd el tudatosan kialakítani étrendedet, figyelve a megfelelő táplálkozásra. Gazdagítsd étrended friss gyümölcsökkel, zöldségekkel és teljes kiőrlésű gabonafélékkel. Fontos, hogy megfelelő mennyiségű folsavat, vasat, kálciumot is fogyassz, ami kulcsfontosságú lesz az egészségetek szempontjából.
  4. Menj el fogászati szűrésre, mert fontos, hogy egészséges fogakkal indulj neki a várandósságnak.

Ha nincs még orvosod, akkor segítünk neked a választásban, hogy a számodra legszimpatikusabb szülész-nőgyógyászt találd meg, aki segít neked ezen az úton.

 

Hasznos volt? Ossza meg másokkal is!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Nyomtatás