Így teheti elviselhetővé a menstruáció napjait!

Uránia Medical Center » Blog » Így teheti elviselhetővé a menstruáció napjait!

A menstruációs ciklus sok hölgyet kifejezetten megvisel. Van, aki ilyenkor a munkájára sem képes koncentrálni és rányomja a bélyegét a hangulatára is. A vérzés mellett sokan szenvednek ilyenkor hasi fájdalomtól és rossz közérzettől egyaránt. Ha Ön is olyan típus, aki legszívesebben szabadságot venne ki ezekre a napokra, akkor érdemes tudnia, léteznek alternatív fájdalomcsillapító módszerek is, amelyek hozzájárulhatnak ahhoz, hogy a menstruációs időszak ne egy rémálommal érjen fel minden hónapban.

Melegvizes palack

Sokan városi legendának tartják, ám van alapja annak, hogy a meleg csökkenti a menstruációs fájdalmakat. Ennek hátterében az áll, hogy a meleg – például, ha egy meleg vízzel töltött palackot vagy egy melegítő párnát helyezünk az alhasi részre – serkenti a vérkeringést és lazítja az izmokat, ami a kellemetlen érzés csökkenéséhez vezet.

Testmozgás vagy jóga

A megfelelő testmozgásnak – például kímélő tornának vagy jógának – számos pozitív hatása van a testre és segít a menstruációs fájdalom csökkentésében is. Ebben szerepe van a nyújtó gyakorlatoknak és a légzéstechnikának egyaránt. Kiemelendő, hogy amennyire fontos a mozgás, ugyanannyira lényeges a megfelelő és minőségi pihenés is, hiszen a kimerültség felerősíti a fájdalmat, ami kifejezetten hátrányos a menstruáció napjai alatt.

Helyes táplálkozás

Nem árulunk el nagy titkot azzal, hogy a mozgás mellett nem szabad megfeledkezni a helyes táplálkozásról sem. Ennek egyrészt a bevitt vitaminok szempontjából van szerepe, másrészt a kiegyensúlyozott, megfelelően kialakított étrend által okozott általános jó közérzet segít a menstruáció idején is.

Ha mégsem múlik a fájdalom

Amennyiben úgy ítéli meg,  hogy a fájdalom, amit érez rendellenes, amelyet nem mulaszt el sem a fájdalomcsillapító, sem pedig az alternatív módszerek, mindenképpen forduljon szakemberhez. Az Uránia Medical Centerben dolgozó orvosokhoz bátran fordulhat. Ilyen esetekben, segítenek a probléma gyökerének felkutatásában és a megfelelő megoldás megtalálásában egyaránt. Ugyanis az elhúzódó rendellenes vérzés nagy eséllyel valamilyen gondot jelez, így ilyenkor nem érdemes halogatni az orvos felkeresését. Rendelőnkben tapasztalt orvosaink várakozási idő nélkül tudják fogadni, foglaljon most.

Hasznos volt? Ossza meg másokkal is!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Nyomtatás