Mit tehet, ha megfázott a terhesség alatt?

Uránia Medical Center » Blog » Mit tehet, ha megfázott a terhesség alatt?

A téli időszakban nem ritka, hogy a kismamák megfáznak, esetleg valamilyen vírust elkapnak minden igyekezetük ellenére. Ilyenkor jelentkezhet száraz köhögés, orrdugulás, orrfolyás, torokfájás, de akár izomfájdalom vagy láz is. Fontos, hogy ilyenkor nem szabad kétségbe esni, láz esetén azonban érdemes mielőbb orvoshoz fordulni!

Miért baj, ha lázas a kismama?

A várandós anya tartós lázas állapota növeli a fejlődési rendellenességek kialakulását a magzatban. Főként az első és utolsó trimeszterben jelenthet nagy veszélyt, a terhesség első harmadában velőcső záródási rendellenességet, míg az utolsó harmadban koraszülést válthat ki. Bizonyos lázcsillapítók használata terhesség idején ellenjavalltak, emiatt természetes gyógymódokkal és technikákkal rövidíthető le a betegség ideje. Azonban mindenekelőtt fontos a szakorvossal való konzultáció!

Mit lehet tenni az egyéb tünetek enyhítése érdekében?

Az orrdugulásra ajánlott a tengervíz alapú orrspray-k, vagy a sós víz használata. A torokfájásra, valamint a köhögésre és az immunrendszer erősítésére pedig ideális a C-vitamin, valamint csipkebogyó, kamillatea fogyasztása is. Amennyiben nem súlyosak a tünetek, érdemes elkerülni az antibiotikum használatát, amennyiben az orvos azt másképpen nem rendeli.

Hasznos volt? Ossza meg másokkal is!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Nyomtatás